COCIÑA CON COGOMELOS (III)
O recheo usado para preparar esta empanada é moi utilizado tamén para revoltos. Con níscalos, cantharellus e algunha que outra seta das que podemos atopar nos mercados. O resultado é sen dúbida unha empanada deliciosa, totalmente recomendada para os amantes da gastronomía galega e a cociña con cogomelos. A amasar!
Receta de empanada de cogomelos
Ingredientes para o recheo:
- 500 g de cogomelos variados
- 1 Cebola grande
- 200 g de panceta curada
- 1 Chorriño de viño blanco
- Sal
- Aceite de oliva virgen extra
Ingredientes para a masa de empanada:
- 650 g de fariña panadeira aprox. + para espolvorear
- 12 g de levadura fresca de panadería
- 12 g de sal
- 150 g de auga templada
- 150 g de aceite do recheo previo aprox.
- 1 Ovo para barnizar
Preparación:
1.- Nunha cazerola grande fonda quentamos abundante aceite de oliva.
2.- Troceamos en dados pequenos a cebola e refogamola a lume medio ata…
Ver la entrada original 487 palabras más