Empanada galega de cogomelos

Todo cogomelos

COCIÑA CON COGOMELOS (III)


cociña con cogomelos

O recheo usado para preparar esta empanada é moi utilizado tamén para revoltos. Con níscalos, cantharellus e algunha que outra seta das que podemos atopar nos mercados. O resultado é sen dúbida unha empanada deliciosa, totalmente recomendada para os amantes da gastronomía galega e a cociña con cogomelos. A amasar!

Receta de empanada de cogomelos

Ingredientes para o recheo:
  • 500 g de cogomelos variados
  • 1 Cebola grande
  • 200 g de panceta curada
  • 1 Chorriño de viño blanco
  • Sal
  • Aceite de oliva virgen extra
Ingredientes para a masa de empanada:
  • 650 g de fariña panadeira aprox. + para espolvorear
  • 12 g de levadura fresca de panadería
  • 12 g de sal
  • 150 g de auga templada
  • 150 g de aceite do recheo previo aprox.
  • 1 Ovo para barnizarcociña con cogomelos
Preparación:

1.- Nunha cazerola grande fonda quentamos abundante aceite de oliva.

2.- Troceamos en dados pequenos a cebola e refogamola a lume medio ata…

Ver la entrada original 487 palabras más

Deja un comentario